Alle blogs

Keuzes maken

5 tips voor afgestudeerden tijdens de coronacrisis

Voor veel pas afgestudeerden is het afstuderen tijdens de coronacrisis een flinke domper geweest. Niet alleen is het jammer om je studietijd zonder je studiegenoten af te ronden, maar ook is het natuurlijk heel zuur dat je studententijd op een ruwe wijze is afgebroken. De tijd van heel vaak uitgaan, je bed uitrollen vlak voor je college en doen waar je zin in hebt is zonder dat je het door had opeens gestopt. En nu is je studie af, maar wat nu? Verlang je stiekem nog terug naar je studentenleven, of heb je wel zin om aan de volgende fase in je leven te beginnen? In deze blog lees je 5 tips voor afgestudeerden tijdens de coronacrisis.

Lees meer
Reizen

Review Shoestring: is een groepsreis iets voor jou?

Mijn studie was bijna af en daarom was ik al maanden aan het bepalen waar ik naartoe wilde gaan op reis. Dat het een land buiten Europa zou worden stond vast. Ik was namelijk nog nooit buiten Europa op vakantie geweest en dit was echt hét ideale moment om te gaan. Na je studie heb je namelijk nog geen verplichtingen en kun je zo lang weg als je wilt. Toch vond ik het spannend om helemaal in mijn eentje te gaan. Ik had namelijk nog nooit alleen gereisd en was dus ook nog nooit buiten Europa geweest. Daarom ben ik me verder gaan verdiepen in groepsreizen.

Lees meer
Baan zoeken

Het startsalaris van hbo- en wo-opleidingen in Nederland

Ben je net klaar met je studie en op zoek naar een baan? Dan is het belangrijk om te weten wat het startsalaris is als je een bepaalde opleiding hebt gevolgd. Hieronder bespreek ik het startsalaris van hbo- en wo-opleidingen in Nederland en geef ik je een overzicht van de best betaalde opleidingen.

Lees meer
Keuzes maken

5 tips om je winterdip te overwinnen

De dagen zijn donker en de feestmaanden zijn voorbij. Veel mensen hebben in januari en februari last van de welbekende winterdip. Je ziet niet zo lekker in je vel als normaal, je bent sneller moe en ziek en er zijn weinig leuke dingen te doen. Als je dan ook nog eens net klaar bent met je studie, dan kan de winterdip wel eens extra hard inslaan. Misschien ben je net terug van een mooie reis, ben je aan het solliciteren of zit je nog in de opstartende fase van je onderneming. Of wie weet ben je wel aan het wachten tot je vervolgopleiding begint. Gelukkig zijn er genoeg manieren om van die winterdip af te komen. In deze blog lees je 5 tips om je winterdip te overwinnen.

Lees meer
Keuzes maken

4 redenen om je rijbewijs te halen na je afstuderen

Je hebt je studie gehaald, en je hebt genoeg vrije tijd om alles te gaan doen wat je altijd al wilde doen. Sommige mensen beginnen meteen als ze 17 of 18 jaar zijn met het volgen van rijlessen, maar voor veel studenten is het er gewoon nooit van gekomen. Tijdens je studietijd heb je veel dingen te doen, waardoor het halen van je rijbewijs even geen prioriteit is. Toch is het wel heel handig om je rijbewijs te hebben, vooral na je studie. Daarom beschrijf ik hier 4 redenen waarom jij je rijbewijs zou moeten halen na je afstuderen!

Lees meer
Doorstuderen

Heleen over de overstap van hbo naar universiteit

In dit interview spreek ik met Heleen (25). Na haar hbo-studie Media, Informatie en Communicatie heeft ze een premaster en een master Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de universiteit gedaan. Hieronder kun je haar ervaringen lezen over deze overstap van hbo naar universiteit.

Lees meer
Baan zoeken

Welke outfit trek je aan naar je sollicitatiegesprek?

Je hebt een leuke baan gevonden via Indeed of Adzuna, je hebt een brief geschreven en nu word je ook nog teruggebeld: je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek! Als je net afgestudeerd bent, ben je natuurlijk nog niet zo ervaren in het voeren van sollicitatiegesprekken. Ook is het lastig om te bepalen wat voor outfit je aan moet trekken naar zo’n gesprek. Je wil natuurlijk niet overdressed aankomen bij je sollicitatie, maar ook zeker niet underdressed. In deze blog vind je alles wat je moet weten over het bepalen van dé perfecte outfit voor je sollicitatiegesprek!

Lees meer
Reizen

Backpacken in de Balkan

Veel mensen die willen backpacken, denken meteen aan een verre bestemming, zoals Midden-Amerika of Zuidoost-Azië. Maar ook in Europa is er genoeg te beleven voor een fantastische backpackervaring. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Balkan? In Oost-Europa is genoeg te zien, te doen en te beleven om een van de mooiste reizen van je leven te maken. In deze blog lees je alle informatie die je nodig hebt om je optimaal voor te bereiden op jouw reis door de Balkan.

Lees meer
Reizen

Leg je reisroute vast met Polarsteps

Reizen is leuk, maar nagenieten van je reis is misschien nog wel veel leuker. Ook is het fantastisch om je familie en vrienden op de hoogte te houden van je reis. Als je op reis gaat na je studie, dan doe je natuurlijk volop nieuwe herinneringen op. Om deze herinneringen vast te leggen, kun je Polarsteps gebruiken.

Lees meer
Ondernemen

Digital nomad worden: Wat is het en hoe werkt het?

Digital nomads zijn de laatste jaren steeds meer in opkomst. Door de coronacrisis is het online werken steeds normaler geworden en daardoor maken nog meer mensen de stap om digital nomad te worden. Maar wat is een digital nomad eigenlijk precies? En wat moet je voor stappen ondernemen om zelf als digital nomad aan de slag te kunnen gaan? Dat lees je allemaal in deze blog.

Lees meer
Keuzes maken

Studentenwoning uitgezet? Dit zijn je opties!

Woon jij tijdens je studie in een studentenhuis? Dan kan dit grote gevolgen hebben als je je studie afgerond hebt. Een studentenhuis van een woningcorporatie is namelijk bedoeld om te wonen als student. Als je dus geen student meer bent, dan zul je je studentenwoning binnen een aantal maanden moeten verlaten. Maar, geen paniek! In deze blog lees je alle opties die je hebt als je je studentenwoning uitgezet wordt, zodat jij op tijd een andere woonruimte vindt.

Lees meer
Doorstuderen

Doorstuderen na hbo: 5 opties

Hoera, je hebt je hbo-opleiding gehaald. Maar voor je gevoel is je studentenleven nog lang niet af. Je wil nog meer leren en jezelf nog beter profileren voor op de arbeidsmarkt. En misschien vind je het stiekem ook nog wel veel te gezellig om student te zijn. Gelukkig zijn er genoeg opties om te kunnen doorstuderen na het hbo. In deze blog bespreek ik de vijf meest gekozen opties voor het doorstuderen na je hbo-opleiding.

Lees meer