Alle blogs

Reizen

Review reisplanner Hip en Hot

Vakantie begint natuurlijk al met de voorpret. En stiekem is dat misschien wel bijna net zo leuk als de vakantie zelf. Om alles wat je op vakantie wil doen in een handig overzicht op te schrijven, kun je een reisplanner gebruiken. Een voorbeeld van zo’n reisplanner is de reisplanner van Hip en Hot. Op dit handige afscheurbare vel kun je alles opschrijven wat je moet weten voor jouw reis.

Lees meer
Keuzes maken

Scriptie schrijven lukt niet? 5 manieren om wél snel klaar te zijn

De meeste mensen beginnen vol vertrouwen en goede moed aan hun scriptie. Je hoort van zoveel mensen om je heen dat het zwaar is, maar jou gaat het gewoon lukken. Toch? Het is niet voor niets dat je van zo veel mensen hoort dat de periode waarin je je bachelor- of masterscriptie schrijft een echte lijdensweg is. Het einde van je studie nadert, je bent al volop aan het nadenken over je toekomst en tegelijkertijd wil je nog tot het uiterste genieten van de laatste maanden van je studententijd. Ook ben je misschien al wel begonnen met werken of je verre reis aan het plannen.

Lees meer
Ondernemen

Starten als zelfstandig ondernemer: wat zijn de eerste stappen?

Net afgestudeerd en een wereld vol mogelijkheden voor je. Welke richting moet je kiezen? Wat wil je eigenlijk doen? Wat wil je worden?! Er zijn talloze mogelijkheden. Ik herinner me nog goed hoe overweldigend dat gevoel was na mijn afstuderen, ook al is dat voor mij al 7 jaar geleden. Juist omdat alles mogelijk is, krijg je last van keuzestress. Gelukkig bestaat er een platform zoals Bijna-afgestudeerd.nl dat je inspireert en je een overzicht geeft van de verschillende keuzemogelijkheden. Vandaag wil ik je graag een handje helpen door te vertellen wat je te wachten staat als je besluit om te starten als zelfstandig ondernemer.

Lees meer
Reizen

6 tips om geld te sparen voor je reis

Je hebt de knoop doorgehakt: je wil op reis na je studie. Nu is het tijd om voorbereidingen te treffen. Want wat kost zo’n reis nu eigenlijk? Het is handig om eerst te berekenen hoeveel geld je ongeveer nodig zult hebben. Als je bijvoorbeeld gaat backpacken in de Balkan, zul je meer geld nodig hebben dan wanneer je een rondreis door Zuidoost-Azië gaat maken. En ook de duur van je reis bepaalt mee hoeveel kosten je gaat maken.

Lees meer
Reizen

Alleen op vakantie? 10 handige tips voor jouw soloreis

Gefeliciteerd! Je hebt zojuist een geweldige mijlpaal in je leven bereikt - je bent afgestudeerd. En nu? Tussen het in ontvangst nemen van je diploma en het zoeken naar die eerste echte baan, wacht er misschien een avontuur op je, namelijk een soloreis. Het kan een verleidelijke gedachte zijn, en terecht. Backpacken heeft namelijk veel voordelen. Zo is het een geweldige manier om jezelf beter te leren kennen, je zelfvertrouwen te vergroten en een nieuw perspectief op de wereld te krijgen.

Lees meer
Ondernemen

Influencer vs. Blogger: Geld verdienen met passie en expertise

Heb jij een passie voor contentcreatie en wil je hier iets mee doen na je studie? Dan kun je kiezen voor het opstarten van een eigen onderneming waarmee je online geld verdient. Je hebt vast wel eens gehoord van influencers en bloggers. Cynthia Lukassen van Cynspirerend vertelt je wat nu eigenlijk het verschil is tussen deze twee relatief nieuwe beroepen en vooral: hoe kun je ermee aan de slag?

Lees meer
Baan zoeken

Werken bij een detacheringsbureau na je studie: de voordelen en nadelen

Heb jij er al eens over nagedacht om te gaan werken bij een detacheringsbureau na je studie? Voor veel pas afgestudeerden kan dit wel eens hét perfecte begin zijn van hun werkende leven. Ook ik heb gekozen voor het werken bij een detacheringsbureau na mijn afstuderen. Waarom dit voor mij zo’n goede keuze is? In deze blog lees je alle voordelen die mij over de streep hebben getrokken. Maar ook de nadelen komen aan bod. Zo maak jij een weloverwogen keuze of werken bij een detacheringsbureau wel of niet bij je past.

Lees meer
Baan zoeken

Anoniem solliciteren: wat houdt het precies in?

De laatste tijd begint anoniem solliciteren steeds ‘normaler’ te worden wanneer je wil schrijven op een leuke vacature. Maar wat houdt anoniem solliciteren precies in? En wat zijn de voor- en nadelen voor jou als kandidaat? In deze blog lees je alles om goed beslagen ten ijs te komen bij een anonieme sollicitatie. Zo weet je precies wat je wel en niet moet doen en wat de reden achter anoniem solliciteren over een bedrijf zegt.

Lees meer
Keuzes maken

5 tips voor afgestudeerden tijdens de coronacrisis

Voor veel pas afgestudeerden is het afstuderen tijdens de coronacrisis een flinke domper geweest. Niet alleen is het jammer om je studietijd zonder je studiegenoten af te ronden, maar ook is het natuurlijk heel zuur dat je studententijd op een ruwe wijze is afgebroken. De tijd van heel vaak uitgaan, je bed uitrollen vlak voor je college en doen waar je zin in hebt is zonder dat je het door had opeens gestopt. En nu is je studie af, maar wat nu? Verlang je stiekem nog terug naar je studentenleven, of heb je wel zin om aan de volgende fase in je leven te beginnen? In deze blog lees je 5 tips voor afgestudeerden tijdens de coronacrisis.

Lees meer
Reizen

Review Shoestring: is een groepsreis iets voor jou?

Mijn studie was bijna af en daarom was ik al maanden aan het bepalen waar ik naartoe wilde gaan op reis. Dat het een land buiten Europa zou worden stond vast. Ik was namelijk nog nooit buiten Europa op vakantie geweest en dit was echt hét ideale moment om te gaan. Na je studie heb je namelijk nog geen verplichtingen en kun je zo lang weg als je wilt. Toch vond ik het spannend om helemaal in mijn eentje te gaan. Ik had namelijk nog nooit alleen gereisd en was dus ook nog nooit buiten Europa geweest. Daarom ben ik me verder gaan verdiepen in groepsreizen.

Lees meer
Baan zoeken

Het startsalaris van hbo- en wo-opleidingen in Nederland

Ben je net klaar met je studie en op zoek naar een baan? Dan is het belangrijk om te weten wat het startsalaris is als je een bepaalde opleiding hebt gevolgd. Hieronder bespreek ik het startsalaris van hbo- en wo-opleidingen in Nederland en geef ik je een overzicht van de best betaalde opleidingen.

Lees meer
Keuzes maken

5 tips om je winterdip te overwinnen

De dagen zijn donker en de feestmaanden zijn voorbij. Veel mensen hebben in januari en februari last van de welbekende winterdip. Je ziet niet zo lekker in je vel als normaal, je bent sneller moe en ziek en er zijn weinig leuke dingen te doen. Als je dan ook nog eens net klaar bent met je studie, dan kan de winterdip wel eens extra hard inslaan. Misschien ben je net terug van een mooie reis, ben je aan het solliciteren of zit je nog in de opstartende fase van je onderneming. Of wie weet ben je wel aan het wachten tot je vervolgopleiding begint. Gelukkig zijn er genoeg manieren om van die winterdip af te komen. In deze blog lees je 5 tips om je winterdip te overwinnen.

Lees meer