Baan zoeken

Baan zoeken

Werken bij een detacheringsbureau na je studie: de voordelen en nadelen

Heb jij er al eens over nagedacht om te gaan werken bij een detacheringsbureau na je studie? Voor veel pas afgestudeerden kan dit wel eens hét perfecte begin zijn van hun werkende leven. Ook ik heb gekozen voor het werken bij een detacheringsbureau na mijn afstuderen. Waarom dit voor mij zo’n goede keuze is? In deze blog lees je alle voordelen die mij over de streep hebben getrokken. Maar ook de nadelen komen aan bod. Zo maak jij een weloverwogen keuze of werken bij een detacheringsbureau wel of niet bij je past.

Lees meer
Baan zoeken

Anoniem solliciteren: wat houdt het precies in?

De laatste tijd begint anoniem solliciteren steeds ‘normaler’ te worden wanneer je wil schrijven op een leuke vacature. Maar wat houdt anoniem solliciteren precies in? En wat zijn de voor- en nadelen voor jou als kandidaat? In deze blog lees je alles om goed beslagen ten ijs te komen bij een anonieme sollicitatie. Zo weet je precies wat je wel en niet moet doen en wat de reden achter anoniem solliciteren over een bedrijf zegt.

Lees meer
Baan zoeken

Het startsalaris van hbo- en wo-opleidingen in Nederland

Ben je net klaar met je studie en op zoek naar een baan? Dan is het belangrijk om te weten wat het startsalaris is als je een bepaalde opleiding hebt gevolgd. Hieronder bespreek ik het startsalaris van hbo- en wo-opleidingen in Nederland en geef ik je een overzicht van de best betaalde opleidingen.

Lees meer
Baan zoeken

Welke outfit trek je aan naar je sollicitatiegesprek?

Je hebt een leuke baan gevonden via Indeed of Adzuna, je hebt een brief geschreven en nu word je ook nog teruggebeld: je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek! Als je net afgestudeerd bent, ben je natuurlijk nog niet zo ervaren in het voeren van sollicitatiegesprekken. Ook is het lastig om te bepalen wat voor outfit je aan moet trekken naar zo’n gesprek. Je wil natuurlijk niet overdressed aankomen bij je sollicitatie, maar ook zeker niet underdressed. In deze blog vind je alles wat je moet weten over het bepalen van dé perfecte outfit voor je sollicitatiegesprek!

Lees meer
Baan zoeken

Vind je nieuwe baan door een creatieve post op LinkedIn

Je studie is af en nu is het tijd om op zoek te gaan naar een baan. Hiervoor kun je natuurlijk op vacaturesites gaan kijken en op vacatures solliciteren die jou aanspreken. Maar je kunt het ook wat dichterbij zoeken, namelijk door zelf actie te ondernemen en jouw netwerk te laten weten dat je een baan zoekt. Als jouw netwerk dat namelijk weet, kun je misschien wel via kennissen (of weer kennissen van hen) aan een baan komen. Het grote voordeel daarvan is dat ze weten wie ze in huis halen en dat je daardoor wellicht een voordeel hebt op je concurrentie.

Lees meer
Baan zoeken Ondernemen

Jenny over haar banen in loondienst en haar sprong in het diepe als ondernemer

In dit interview spreek ik met Jenny. Ze is 25 jaar, woont in Haarlem en is sinds 1 april 2022 gestart als ondernemer naast haar baan in loondienst. Ze kreeg het zo druk hiermee, dat ze sinds 1 oktober 2022 zelfs volledig voor zichzelf is begonnen. In dit interview vertelt ze alles over haar studie, haar banen in loondienst en haar sprong in het diepe als ondernemer.

Lees meer
Baan zoeken

Hoeveel uur wil je gaan werken na je studie?

Op de overspannen arbeidsmarkt is het heel goed mogelijk om zelf aan te geven wat je zoekt in een baan. Er zijn meer banen dan werkzoekenden en daarom kun je zelf eisen stellen. Sowieso kun je in deze tijd zeker eisen dat je boven het minimumloon van 2022 verdient. Maar je kunt ook eens nadenken of je wel fulltime wil werken na je studie of dat je liever parttime gaat werken. In deze blog bespreek ik de voor- en nadelen van hoeveel uur je kunt gaan werken. Zo maak jij een weloverwogen keuze voor het aantal werkuren per week.

Lees meer
Baan zoeken

Hoe belangrijk is het startsalaris voor jou?

Als je gaat beginnen met werken, dan zullen je maandelijkse inkomsten flink gaan stijgen. Ik heb zelf al vaker gehoord van mensen hoe verbaasd ze waren over het verschil in inkomen tussen een bijbaan en een ‘echte’ baan. Alhoewel het uurloon niet extreem veel omhoog zal gaan, ga je natuurlijk wel veel meer uren werken. De meeste mensen gaan na hun studie ongeveer tussen de 32 en 40 uur werken. Normaal gesproken besteedde je zo veel tijd aan je studie en had je dus hoogstwaarschijnlijk niet zo veel tijd om te gaan werken. Je loon zal dus hoe dan ook gaan stijgen. De vraag is echter hoe veel het verschil zal zijn.

Lees meer
Baan zoeken

Gebruik de juiste zoektermen op vacaturesites

Vacatures zoeken op vacaturesites: de ene kan uren blijven doorzoeken, terwijl jij misschien na tien minuten de handdoek alweer in de ring gooit. Hoe kan het nou toch dat er een ‘krapte op de arbeidsmarkt’ is, terwijl jij in totaal misschien maar twee vacatures vindt die je aanspreken? Je weet dat het beter moet kunnen, maar waar vind je die vacatures dan? Ja gewoon, op de vacaturesite waar je al die tijd al op zit te kijken. De techniek is om de juiste zoektermen op vacaturesites te gebruiken. Hieronder deel ik deze techniek met jou, waardoor je meer passende vacatures zult vinden.

Lees meer