Doorstuderen

Doorstuderen

Heleen over de overstap van hbo naar universiteit

In dit interview spreek ik met Heleen (25). Na haar hbo-studie Media, Informatie en Communicatie heeft ze een premaster en een master Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de universiteit gedaan. Hieronder kun je haar ervaringen lezen over deze overstap van hbo naar universiteit.

Lees meer
Doorstuderen

Doorstuderen na hbo: 5 opties

Hoera, je hebt je hbo-opleiding gehaald. Maar voor je gevoel is je studentenleven nog lang niet af. Je wil nog meer leren en jezelf nog beter profileren voor op de arbeidsmarkt. En misschien vind je het stiekem ook nog wel veel te gezellig om student te zijn. Gelukkig zijn er genoeg opties om te kunnen doorstuderen na het hbo. In deze blog bespreek ik de vijf meest gekozen opties voor het doorstuderen na je hbo-opleiding.

Lees meer
Doorstuderen Ondernemen

Fleur over ondernemen en steeds verder specialiseren

In dit interview spreek ik met Fleur. Na haar bachelorstudie Communicatie- en Informatiewetenschappen nam ze een tussenjaar waarin ze begon met ondernemen. Door het volgen van een master veranderde ze haar bedrijf echter compleet. In dit interview vertelt ze over het beginnen met ondernemen, het verder specialiseren door het volgen van een masterstudie, het veranderen van het aanbod van haar bedrijf en haar doelen voor de toekomst.

Lees meer
Doorstuderen

15 landen in Europa waar je gratis kunt studeren

In het buitenland studeren is een geweldige ervaring die je nooit meer zult vergeten. Reden genoeg dus om na het afronden van je bachelor of master in Nederland ook nog een (master)opleiding in het buitenland te gaan volgen. Maar wist jij dat studeren buiten Nederland vaak ook nog eens veel goedkoper is? Er zijn namelijk heel veel landen in Europa waar je geen collegegeld betaalt. In dit artikel neem ik je mee langs alle 15 landen in Europa waar jij gratis kunt studeren!

Lees meer
Doorstuderen

Doorstuderen: dezelfde studie of compleet iets anders?

Je staat op het punt om je mbo, hbo of universitaire bachelor af te ronden. Maar wat dan? Voor sommige mensen is het makkelijk. Ze gaan een baan zoeken omdat ze helemaal klaar zijn met studeren. Voor anderen spreekt doorstuderen juist wel voor zich. Misschien weet je nog niet wat voor werk je wil doen en stel je daarom het zoeken van een baan nog even uit. Maar het kan ook dat je eerst nog meer wil leren in je eigen vakgebied of dat je juist je kennis wil verbreden in een ander vakgebied. De vraag is, hoe kies je nu welke vervolgstudie het beste bij jou past?

Lees meer
Doorstuderen

Nog niet stoppen met studeren? Verleng je studie met een stage of extra vakken

Je kunt natuurlijk zo lang doen over je studie als je wilt, maar na een tijdje nadert het einde toch echt. Op een bepaald punt is het gewoon niet meer mogelijk om nog langer over je eigen studieprogramma te doen. Ben je dan nog steeds niet klaar om te stoppen met studeren? Dan is er nog een andere optie. Je kunt namelijk ook je studie verlengen door extracurriculair verder te gaan.

Lees meer