Ondernemen

Ondernemen

Starten als zelfstandig ondernemer: wat zijn de eerste stappen?

Net afgestudeerd en een wereld vol mogelijkheden voor je. Welke richting moet je kiezen? Wat wil je eigenlijk doen? Wat wil je worden?! Er zijn talloze mogelijkheden. Ik herinner me nog goed hoe overweldigend dat gevoel was na mijn afstuderen, ook al is dat voor mij al 7 jaar geleden. Juist omdat alles mogelijk is, krijg je last van keuzestress. Gelukkig bestaat er een platform zoals Bijna-afgestudeerd.nl dat je inspireert en je een overzicht geeft van de verschillende keuzemogelijkheden. Vandaag wil ik je graag een handje helpen door te vertellen wat je te wachten staat als je besluit om te starten als zelfstandig ondernemer.

Lees meer
Ondernemen

Influencer vs. Blogger: Geld verdienen met passie en expertise

Heb jij een passie voor contentcreatie en wil je hier iets mee doen na je studie? Dan kun je kiezen voor het opstarten van een eigen onderneming waarmee je online geld verdient. Je hebt vast wel eens gehoord van influencers en bloggers. Cynthia Lukassen van Cynspirerend vertelt je wat nu eigenlijk het verschil is tussen deze twee relatief nieuwe beroepen en vooral: hoe kun je ermee aan de slag?

Lees meer
Ondernemen

Digital nomad worden: Wat is het en hoe werkt het?

Digital nomads zijn de laatste jaren steeds meer in opkomst. Door de coronacrisis is het online werken steeds normaler geworden en daardoor maken nog meer mensen de stap om digital nomad te worden. Maar wat is een digital nomad eigenlijk precies? En wat moet je voor stappen ondernemen om zelf als digital nomad aan de slag te kunnen gaan? Dat lees je allemaal in deze blog.

Lees meer
Doorstuderen Ondernemen

Fleur over ondernemen en steeds verder specialiseren

In dit interview spreek ik met Fleur. Na haar bachelorstudie Communicatie- en Informatiewetenschappen nam ze een tussenjaar waarin ze begon met ondernemen. Door het volgen van een master veranderde ze haar bedrijf echter compleet. In dit interview vertelt ze over het beginnen met ondernemen, het verder specialiseren door het volgen van een masterstudie, het veranderen van het aanbod van haar bedrijf en haar doelen voor de toekomst.

Lees meer
Keuzes maken Ondernemen Reizen

Lieke over reizen door Midden-Amerika, een lange twijfelfase en starten als freelance tekstschrijver

In dit interview spreek ik met Lieke. Zij is na haar studie voor vijf maanden in haar eentje op reis gegaan naar Midden-Amerika. Toen ze terugkwam, wist ze eigenlijk niet wat ze wilde doen. Uiteindelijk besloot ze het roer volledig om te gooien door cursussen te volgen en voor zichzelf te beginnen. In dit interview vertelt ze alles over haar reis door Midden-Amerika, de twijfelfase die daarna volgde en haar stap naar het ondernemerschap.

Lees meer
Ondernemen

Het verschil tussen zzp, freelance en eenmanszaak

De kogel is door de kerk: je hebt besloten dat je wil gaan ondernemen. Supertof natuurlijk, maar er komt veel bij kijken als je wil starten met ondernemen. Zo moet je bepalen wat voor soort bedrijf je wil gaan beginnen. Wanneer je in je eentje in je eigen onderneming wil gaan werken, dan worden hier meerdere termen voor gebruikt. Denk aan zzp, freelance en eenmanszaak. Veel mensen gebruiken deze termen door elkaar heen, terwijl er eigenlijk wel een verschil tussen zit. Er is zeker wel overlap tussen de termen, maar ze betekenen niet hetzelfde. Hieronder bespreek ik het verschil tussen de termen zzp, freelance en eenmanszaak.

Lees meer
Baan zoeken Ondernemen

Jenny over haar banen in loondienst en haar sprong in het diepe als ondernemer

In dit interview spreek ik met Jenny. Ze is 25 jaar, woont in Haarlem en is sinds 1 april 2022 gestart als ondernemer naast haar baan in loondienst. Ze kreeg het zo druk hiermee, dat ze sinds 1 oktober 2022 zelfs volledig voor zichzelf is begonnen. In dit interview vertelt ze alles over haar studie, haar banen in loondienst en haar sprong in het diepe als ondernemer.

Lees meer
Ondernemen

Freelancers inhuren voor het opstarten van je bedrijf

Als je je eigen bedrijf gaat opstarten, dan doe je dat waarschijnlijk omdat je ergens heel goed in bent en daar mensen mee van dienst wil zijn. Maar helaas komt er meer kijken bij een eigen bedrijf dan alleen het specialisme waar jij goed in bent. In dat geval is het een goed idee om freelancers in te huren voor het opstarten van je bedrijf. Zo geef je je bedrijf een kickstart en zorg je ervoor dat je je zelf alleen bezig hoeft te houden met waar jij goed in bent.

Lees meer
Ondernemen

Van studeren naar ondernemen: hoe jij de regie over je leven houdt

Studeren is de tijd van vrijheid. Je hebt het je ouders of andere mensen vast wel eens horen zeggen: ‘je krijgt nooit meer zo veel vrije tijd als tijdens je studententijd’. Hoe leuk en waar die uitspraak ook klinkt, dit hoeft echter helemaal niet het geval te zijn. Ook ondernemen kan een fantastische manier zijn om de regie over je eigen leven te houden. Plan je eigen uren in, werk waar en wanneer jij wilt en verdien alsnog genoeg om mee rond te komen. Klinkt dat als een droom? Ja? Maar wel een droom die te realiseren is.

Lees meer