Reizen

Reizen

Review reisplanner Hip en Hot

Vakantie begint natuurlijk al met de voorpret. En stiekem is dat misschien wel bijna net zo leuk als de vakantie zelf. Om alles wat je op vakantie wil doen in een handig overzicht op te schrijven, kun je een reisplanner gebruiken. Een voorbeeld van zo’n reisplanner is de reisplanner van Hip en Hot. Op dit handige afscheurbare vel kun je alles opschrijven wat je moet weten voor jouw reis.

Lees meer
Reizen

6 tips om geld te sparen voor je reis

Je hebt de knoop doorgehakt: je wil op reis na je studie. Nu is het tijd om voorbereidingen te treffen. Want wat kost zo’n reis nu eigenlijk? Het is handig om eerst te berekenen hoeveel geld je ongeveer nodig zult hebben. Als je bijvoorbeeld gaat backpacken in de Balkan, zul je meer geld nodig hebben dan wanneer je een rondreis door Zuidoost-Azië gaat maken. En ook de duur van je reis bepaalt mee hoeveel kosten je gaat maken.

Lees meer
Reizen

Alleen op vakantie? 10 handige tips voor jouw soloreis

Gefeliciteerd! Je hebt zojuist een geweldige mijlpaal in je leven bereikt - je bent afgestudeerd. En nu? Tussen het in ontvangst nemen van je diploma en het zoeken naar die eerste echte baan, wacht er misschien een avontuur op je, namelijk een soloreis. Het kan een verleidelijke gedachte zijn, en terecht. Backpacken heeft namelijk veel voordelen. Zo is het een geweldige manier om jezelf beter te leren kennen, je zelfvertrouwen te vergroten en een nieuw perspectief op de wereld te krijgen.

Lees meer
Reizen

Review Shoestring: is een groepsreis iets voor jou?

Mijn studie was bijna af en daarom was ik al maanden aan het bepalen waar ik naartoe wilde gaan op reis. Dat het een land buiten Europa zou worden stond vast. Ik was namelijk nog nooit buiten Europa op vakantie geweest en dit was echt hét ideale moment om te gaan. Na je studie heb je namelijk nog geen verplichtingen en kun je zo lang weg als je wilt. Toch vond ik het spannend om helemaal in mijn eentje te gaan. Ik had namelijk nog nooit alleen gereisd en was dus ook nog nooit buiten Europa geweest. Daarom ben ik me verder gaan verdiepen in groepsreizen.

Lees meer
Reizen

Backpacken in de Balkan

Veel mensen die willen backpacken, denken meteen aan een verre bestemming, zoals Midden-Amerika of Zuidoost-Azië. Maar ook in Europa is er genoeg te beleven voor een fantastische backpackervaring. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Balkan? In Oost-Europa is genoeg te zien, te doen en te beleven om een van de mooiste reizen van je leven te maken. In deze blog lees je alle informatie die je nodig hebt om je optimaal voor te bereiden op jouw reis door de Balkan.

Lees meer
Reizen

Leg je reisroute vast met Polarsteps

Reizen is leuk, maar nagenieten van je reis is misschien nog wel veel leuker. Ook is het fantastisch om je familie en vrienden op de hoogte te houden van je reis. Als je op reis gaat na je studie, dan doe je natuurlijk volop nieuwe herinneringen op. Om deze herinneringen vast te leggen, kun je Polarsteps gebruiken.

Lees meer
Reizen

De voordelen van backpacken: is het iets voor jou?

Backpacken: sommige reizigers zweren erbij en andere reizigers vinden het helemaal niets. Backpacken heeft verschillende voordelen en nadelen. Het sluit vooral aan bij een bepaalde reisstijl. Vaak reizen backpackers wat primitiever, terwijl mensen die met koffers reizen juist een wat luxere reisstijl hebben. In dit artikel vind je alle voordelen van backpacken. Zo kun jij bepalen of deze reisstijl bij jou past.

Lees meer
Keuzes maken Ondernemen Reizen

Lieke over reizen door Midden-Amerika, een lange twijfelfase en starten als freelance tekstschrijver

In dit interview spreek ik met Lieke. Zij is na haar studie voor vijf maanden in haar eentje op reis gegaan naar Midden-Amerika. Toen ze terugkwam, wist ze eigenlijk niet wat ze wilde doen. Uiteindelijk besloot ze het roer volledig om te gooien door cursussen te volgen en voor zichzelf te beginnen. In dit interview vertelt ze alles over haar reis door Midden-Amerika, de twijfelfase die daarna volgde en haar stap naar het ondernemerschap.

Lees meer
Reizen

Samen of alleen reizen?

Ga jij samen of alleen reizen? Of weet je het nog niet zeker? Het is zeker belangrijk om goed over deze keuze na te denken. Het is namelijk wel jouw droomreis en die moet wel zo uitpakken als je verwacht had. Maak daarom een weloverwogen keuze om samen of alleen te reizen. In deze blog bespreek ik alle voor- en nadelen van samen en alleen reizen. Deze punten kun je weer meenemen in je overweging.

Lees meer
Reizen

5 redenen om op reis te gaan na je studie

Veel mensen hebben als droom om eens voor langere tijd op reis te gaan. Sommige studenten maken al dankbaar gebruik van de lange zomervakanties die je in het hoger onderwijs hebt. Tijdens de negen weken zomervakantie die sommige studenten hebben, kun je natuurlijk een fantastische reis maken. Maar als je straks gaat werken, heb je een stuk minder vrijheid met je vakantiedagen.

Lees meer