Keuzes maken

Keuzes maken

Scriptie schrijven lukt niet? 5 manieren om wél snel klaar te zijn

De meeste mensen beginnen vol vertrouwen en goede moed aan hun scriptie. Je hoort van zoveel mensen om je heen dat het zwaar is, maar jou gaat het gewoon lukken. Toch? Het is niet voor niets dat je van zo veel mensen hoort dat de periode waarin je je bachelor- of masterscriptie schrijft een echte lijdensweg is. Het einde van je studie nadert, je bent al volop aan het nadenken over je toekomst en tegelijkertijd wil je nog tot het uiterste genieten van de laatste maanden van je studententijd. Ook ben je misschien al wel begonnen met werken of je verre reis aan het plannen.

Lees meer
Keuzes maken

5 tips voor afgestudeerden tijdens de coronacrisis

Voor veel pas afgestudeerden is het afstuderen tijdens de coronacrisis een flinke domper geweest. Niet alleen is het jammer om je studietijd zonder je studiegenoten af te ronden, maar ook is het natuurlijk heel zuur dat je studententijd op een ruwe wijze is afgebroken. De tijd van heel vaak uitgaan, je bed uitrollen vlak voor je college en doen waar je zin in hebt is zonder dat je het door had opeens gestopt. En nu is je studie af, maar wat nu? Verlang je stiekem nog terug naar je studentenleven, of heb je wel zin om aan de volgende fase in je leven te beginnen? In deze blog lees je 5 tips voor afgestudeerden tijdens de coronacrisis.

Lees meer
Keuzes maken

5 tips om je winterdip te overwinnen

De dagen zijn donker en de feestmaanden zijn voorbij. Veel mensen hebben in januari en februari last van de welbekende winterdip. Je ziet niet zo lekker in je vel als normaal, je bent sneller moe en ziek en er zijn weinig leuke dingen te doen. Als je dan ook nog eens net klaar bent met je studie, dan kan de winterdip wel eens extra hard inslaan. Misschien ben je net terug van een mooie reis, ben je aan het solliciteren of zit je nog in de opstartende fase van je onderneming. Of wie weet ben je wel aan het wachten tot je vervolgopleiding begint. Gelukkig zijn er genoeg manieren om van die winterdip af te komen. In deze blog lees je 5 tips om je winterdip te overwinnen.

Lees meer
Keuzes maken

4 redenen om je rijbewijs te halen na je afstuderen

Je hebt je studie gehaald, en je hebt genoeg vrije tijd om alles te gaan doen wat je altijd al wilde doen. Sommige mensen beginnen meteen als ze 17 of 18 jaar zijn met het volgen van rijlessen, maar voor veel studenten is het er gewoon nooit van gekomen. Tijdens je studietijd heb je veel dingen te doen, waardoor het halen van je rijbewijs even geen prioriteit is. Toch is het wel heel handig om je rijbewijs te hebben, vooral na je studie. Daarom beschrijf ik hier 4 redenen waarom jij je rijbewijs zou moeten halen na je afstuderen!

Lees meer
Keuzes maken

Studentenwoning uitgezet? Dit zijn je opties!

Woon jij tijdens je studie in een studentenhuis? Dan kan dit grote gevolgen hebben als je je studie afgerond hebt. Een studentenhuis van een woningcorporatie is namelijk bedoeld om te wonen als student. Als je dus geen student meer bent, dan zul je je studentenwoning binnen een aantal maanden moeten verlaten. Maar, geen paniek! In deze blog lees je alle opties die je hebt als je je studentenwoning uitgezet wordt, zodat jij op tijd een andere woonruimte vindt.

Lees meer
Keuzes maken Ondernemen Reizen

Lieke over reizen door Midden-Amerika, een lange twijfelfase en starten als freelance tekstschrijver

In dit interview spreek ik met Lieke. Zij is na haar studie voor vijf maanden in haar eentje op reis gegaan naar Midden-Amerika. Toen ze terugkwam, wist ze eigenlijk niet wat ze wilde doen. Uiteindelijk besloot ze het roer volledig om te gooien door cursussen te volgen en voor zichzelf te beginnen. In dit interview vertelt ze alles over haar reis door Midden-Amerika, de twijfelfase die daarna volgde en haar stap naar het ondernemerschap.

Lees meer
Keuzes maken

Wat te doen met oude studieboeken?

Hoera, je studie is (bijna) af. Dit betekent dat het tijd is om je spullen eens lekker op te ruimen. Al je oude studiespullen kunnen weg, zodat je met een schone lei aan je werkende leven kunt beginnen. Grote kans dat je bijna al je studieboeken van de afgelopen jaren nog in je kast hebt staan. Doodzonde natuurlijk, want de kans is groot dat je de meeste boeken nooit meer in gaat kijken. Maar wat te doen met oude studieboeken? Daar kun je nog lekker aan verdienen of iemand anders blij mee maken. In deze blog geef ik jou alle opties van wat je met je oude studieboeken kunt doen.

Lees meer
Keuzes maken

Bijbaan aanhouden na het afstuderen: de voor- en nadelen

Als je net afgestudeerd bent, is de kans groot dat je niet meteen de week erna al een nieuwe uitdaging gevonden hebt. Ook is er een grote kans dat je nog een bijbaan hebt van tijdens je studententijd. Je kunt dus je bijbaan aanhouden na het afstuderen totdat je een nieuwe baan hebt gevonden. Maar is dit wel handig om te doen? In deze blog bespreek ik de voor- en nadelen van het aanhouden van je bijbaan na het afstuderen.

Lees meer
Keuzes maken

Van ploeteren voor je scriptie naar helemaal niets te doen: Hoe voorkom je dat je in een gat valt?

De kans is groot dat je vlak voor het afstuderen nog heel veel uren hebt moeten ploeteren om je scriptie af te krijgen. Dag en nacht heb je bloed, zweet en tranen gegeven om maar te kunnen afstuderen. En wat dan? Even helemaal niks. En dat klinkt misschien leuk, fantastisch zelfs, maar niets is minder waar. Het is tijd om te bepalen wat je nu echt wilt. Bijvoorbeeld solliciteren voor een baan, doorstuderen of op reis gaan. Maar hoe doe je dat? Waar moet je beginnen?

Lees meer