Rijbewijs halen na het afstuderen.

Je hebt je studie gehaald, en je hebt genoeg vrije tijd om alles te gaan doen wat je altijd al wilde doen. Sommige mensen beginnen meteen als ze 17 of 18 jaar zijn met het volgen van rijlessen, maar voor veel studenten is het er gewoon nooit van gekomen. Tijdens je studietijd heb je veel dingen te doen, waardoor het halen van je rijbewijs even geen prioriteit is. Toch is het wel heel handig om je rijbewijs te hebben, vooral na je studie. Daarom beschrijf ik hier 4 redenen waarom jij je rijbewijs zou moeten halen na je afstuderen!

 

1. Je hebt genoeg tijd om te leren voor je theorie-examen

Misschien wel dé belangrijkste reden om je rijbewijs te halen na je afstuderen, is dat je er nu eindelijk tijd voor hebt. Als je straks weer fulltime aan de slag bent, dan is de mogelijkheid om je rijbewijs te halen weer voorbij. Want wanneer je al acht uur gewerkt hebt op een dag, dan is de kans groot dat je geen zin meer hebt om ook nog een uur rijles te volgen. En je hebt al helemaal geen energie meer om daarna ook nog uren te oefenen voor je theorie-examen.

Als je net afgestudeerd bent, heeft dat twee voordelen voor het behalen van je theorie-examen. Je hebt genoeg tijd om te leren voor je theorie-examen, maar je zit ook nog in de flow van het studeren. Het enige dat je dus nog hoeft te doen, is even doorpakken en je nog een paar weekjes langer inzetten. Je bent namelijk nog gewend aan het leren. Daarom is het veel makkelijker om dan meteen door te leren voor je theorie-examen.

 

Koop een auto theorieboek van goede kwaliteit

Hoe pak je het leren van je auto theorie-examen dan precies het beste aan? Het examen bestaat uit drie onderdelen: kennis, gevaarherkenning en inzicht. Het kennisgedeelte is een kwestie van feitjes uit je hoofd leren.

Deze feitjes leer je het beste door het aanschaffen van een auto theorieboek van goede kwaliteit. In zo’n theorieboek staan alle feiten en andere regels die je moet weten heel goed en duidelijk uitgelegd. Bij bol.com heb je keuze uit heel veel theorieboeken. Het voordeel van bol.com is dat er veel reviews worden gegeven door klanten en dat jij daardoor het beste theorieboek kunt uitkiezen.

Bekijk alle auto theorieboeken bij bol.com

Oefen voor je theorie-examen bij Examencentrum

Naast het leren uit een auto theorieboek is het misschien nog wel belangrijker om heel veel oefenexamens te maken. Het is essentieel om de vraagstelling van het CBR goed onder de knie te krijgen. Daarvoor moet je héél veel oefenen. Voor het kennisonderdeel kun je door te oefenen checken of je alles goed hebt onthouden. Voor het gevaarherkenning- en inzichtgedeelte is het echter nog veel belangrijker om te oefenen. Gevaarherkenning leer je namelijk door te doen, en ook zul je snel meer inzicht verkrijgen door veel inzichtvragen te maken.

Soms als je een auto theorieboek aanschaft, zitten hier ook al oefenvragen bij. Maar hoe meer je oefent, hoe beter het echte examen straks zal gaan. Hier biedt het Examencentrum een perfecte oplossing voor. Zij werken met credits. Voor iedere credit kun je een oefenexamen kopen. Zo betaal je dus nooit te veel, maar koop je precies het aantal credits dat je nodig hebt. Je kunt onbeperkt credits bij blijven kopen per stuk, maar kunt ook korting krijgen als je er meerdere tegelijk aanschaft.

Oefen voor je auto theorie-examen bij Examencentrum

2. Je kunt een spoedcursus doen en binnen enkele weken je rijbewijs halen

Binnen twee weken je rijbewijs halen? Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Toch is dit echt mogelijk. Verschillende rijscholen bieden een spoedcursus aan om je rijbewijs binnen enkele weken te kunnen halen. De gemiddelde leerling heeft zo’n 40 uur nodig om goed genoeg te kunnen rijden. Als je dan in twee weken je rijbewijs wil halen, moet je zo’n acht dagen vier uur rijles volgen. Vaak wordt dit verdeeld in twee uur ’s ochtends en twee uur ’s middags. Aan het einde van de twee weken kun je dan afrijden.

Let op: Tegenwoordig is het heel druk bij rijscholen en moet je rij-examen heel ver van tevoren al worden ingepland. Als je dus een spoedcursus wil volgen om je rijbewijs te halen, neem dan ver van tevoren al contact op met een rijschool om dit af te spreken.

 

3. Zo kun je daarna met de auto naar je werk of naar je klanten

Er zijn ook verschillende praktische redenen om je rijbewijs te halen na je afstuderen. Tijdens je studie heb je waarschijnlijk nog niet echt een auto nodig gehad. Maar nu je gaat werken of ondernemen is het misschien toch wel handig om een auto te hebben. Dan kun je met de auto naar je werk gaan of kun je klanten bezoeken die niet in de buurt van een station wonen. In veel gevallen als je buiten de Randstad werkt, wordt je reistijd aanzienlijk minder als je met de auto reist.

Iemand die achter het stuur van een oldtimer zit.

4. Of je kunt je gaan roadtrippen op je droombestemming

Maar ook als je wil gaan reizen is een rijbewijs superhandig! Wil je gaan backpacken in de Balkan, in Azië of in Midden-Amerika, dan wil je misschien wel de mooiste eilanden verkennen op een scooter. Daar heb je een rijbewijs voor nodig. Wil je gaan roadtrippen in de Verenigde Staten, Canada of Australië? Ook dan heb je een rijbewijs nodig voor het huren van een auto.

Mocht je dus een scooter of auto willen huren op jouw droomreis, dan is het zeker de moeite waard om je autorijbewijs te halen. Hierdoor verbreed je de opties om bijvoorbeeld nationale parken of afgelegen dorpjes te bezoeken en ben je veel minder afhankelijk van het openbaar vervoer.

 

Ga jij je rijbewijs halen na je afstuderen?

Deze blog bevat affiliate links.