Hallo!

Ik ben Kim en ik ben afgelopen zomer afgestudeerd. Het voelt nog een beetje gek dat ik helemaal klaar ben met studeren. De wereld ligt aan mijn voeten, alles is mogelijk. Maar wat ga ik doen? Zelf ga ik eerst op reis en daarna een baan zoeken. Ondertussen werk ik ook nog als ondernemer voor mijn tekstbureau Bonte Teksten. Ik kon dus letterlijk alle kanten op. Doorstuderen heb ik ook al gedaan: ik heb mijn eenjarige master een jaar langer gemaakt door een extra stage en extra vakken te volgen.

Ook om me heen zie ik veel mensen twijfelen. Vriendinnen die na een aantal jaar werken toch nog een studie gaan volgen. Of mensen die maar een tweede master gaan doen, omdat ze nog niet weten wat voor baan ze leuk vinden. Nu de wereld na corona weer een beetje open is gegaan, zie ik ook steeds meer mensen die toch nog die lange verre reis gaan maken waar ze altijd al van gedroomd hadden.

Eén ding viel me op toen ik de mogelijkheden aan het verkennen was van wat ik kon doen na het afstuderen. Dat was dat er nergens een algemene website of blog was met alle mogelijkheden bij elkaar. Er is wel informatie te vinden, maar dan moet je wel al precies weten waar je naar moet zoeken. Misschien weet je wel niet precies wat je wilt en wat er mogelijk is. Je wilt je gewoon laten inspireren. Door blogartikelen met tips. Of door interviews met andere pas afgestudeerden.

Daarom is Bijna Afgestudeerd ontstaan. Het is één verzamelplaats met alle inspiratie voor wat je kunt doen als je bijna gaat afstuderen of als je net afgestudeerd bent.

Samenwerken?
Over Bijna Afgestudeerd