Reizen is leuk, maar nagenieten van je reis is misschien nog wel veel leuker. Ook is het fantastisch om je familie en vrienden op de hoogte te houden van je reis. Als je op reis gaat na je studie, dan doe je natuurlijk volop nieuwe herinneringen op. Om deze herinneringen vast te leggen, kun je Polarsteps gebruiken.

Wat is Polarsteps?

Polarsteps is een app die je kunt zien als een soort sociaal medium voor reizigers. Door de gps-tracker wordt je route op reis bijgehouden. Vervolgens kun je zelf ‘steps’ toevoegen. Dit zijn een soort dagboekfragmenten die je op een bepaalde plek op je reisroute toevoegt. Sommige mensen voegen iedere dag een nieuwe step toe, en andere mensen doen het bijvoorbeeld per locatie.

Je kunt zo’n step natuurlijk zo uitgebreid maken als je zelf wil. Het is immers jouw reisdagboek. Als je alleen een paar foto’s wil toevoegen, dan kan dat. Maar als je heel veel foto’s wil toevoegen en ook nog een uitgebreid verslag wil doen van wat je gedaan hebt, dan kun je dat ook doen. Er is de mogelijkheid om zo veel foto’s en tekst toe te voegen als je zelf wil.

Op de foto hiernaast kun je zien hoe zo’n reisverslag eruit komt te zien. Je ziet de hele route die ik heb afgelegd en je ziet in de cirkeltjes een foto staan. Dit is een step die ik heb toegevoegd. Als je op die step klikt, dan krijg je alle foto’s te zien, net als de tekst die je hebt toegevoegd.

Polarsteps lijkt op andere social media omdat je ook mensen kunt volgen. Mensen kunnen jou dus ook volgen. Ideaal dus als jij op reis gaat na je studie, omdat je familie en vrienden zo precies kunnen zien waar je bent en wat je allemaal al gedaan hebt.

Mijn reisroute op Polarsteps

Bron: Polarsteps

Hoe werkt Polarsteps?

Om Polarsteps te kunnen gebruiken, moet je verschillende stappen doorlopen.

Stap 1. Download Polarsteps op je smartphone. De app is zowel in de App Store als in de Play Store te downloaden.

Stap 2. Maak een account aan. Dit kun je doen met je e-mailadres, met je Facebook-account of met je Google-account.

Stap 3. Vraag vrienden en familie of ze je willen volgen. Hiervoor kunnen ze zelf een account aanmaken, maar dit hoeft niet per se. Sowieso kun je een link genereren vanuit de app vanwaar ze je reis kunnen volgen. Het aanmaken van een profiel heeft als voordeel dat je een melding krijgt als iemand een nieuwe step heeft geupload.

Stap 4. Ga op reis! Op je eerste reisdag kun je via het plusje rechts bovenin de app een nieuwe reis toevoegen. Vanaf het moment dat je de reis toevoegt, gaat de gps-tracker lopen. Vanaf dat moment is het wel belangrijk om je gps aan te zetten. De app kost niet veel batterij, dus dat is wel fijn om te weten.

Stap 5. Plaats een step. Je kunt zelf kiezen wanneer je je eerste step plaatst. Sommige mensen plaatsen al een step op Schiphol, terwijl andere mensen nog even wachten tot ze geacclimatiseerd zijn op hun bestemming. Je kunt een step toevoegen op iedere locatie die getrackt is door jouw gps signaal.

Stap 6. Plaats nog meer steps. Hoe langer en meer je reist, hoe meer steps je kunt plaatsen. Nogmaals, het is compleet aan jou hoeveel je wil plaatsen. Het is je eigen reisdagboek, dus je doet het voor jezelf (en een klein beetje om familie en vrienden op de hoogte te houden natuurlijk). Het is daarbij ook een ideaal naslagwerk voor je allermooiste reisfoto’s.

Stap 7. Geniet van je reisherinneringen. Grote kans dat je zo veel gedaan hebt op reis, dat je niet meer precies alles kunt herinneren. Polarsteps is dé perfecte manier om herinneringen mee op te halen. Scroll door je steps, bekijk leuke foto’s en lees je teksten terug. Op deze manier zijn je reisherinneringen altijd dichtbij je.

Als je het leuk vindt, biedt Polarsteps ook de mogelijkheid om een Travelbook te maken. Dit is een automatisch gegenereerd fotoboek aan de hand van je foto’s en teksten van Polarsteps. Dit is natuurlijk wel tegen betaling.

 

De extra functionaliteiten van Polarsteps

Je kunt met Polarsteps niet alleen je reizen bijhouden, maar het is sowieso een superleuke reisapp. Zo houdt Polarsteps bij in hoeveel procent van de wereld je al geweest bent en hoeveel kilometer je hebt afgelegd. Om deze statistieken compleet te maken, kun je ook je eerdere reizen nog toevoegen. Natuurlijk zijn deze dan niet precies getrackt, maar je weet vast nog wel ongeveer waar je geweest bent.

Daarnaast kun je ook inspiratie opdoen voor je eigen reis door andere (openbare) reisroutes van mensen te volgen. Er is een soort startpagina met een overzicht van allemaal inspirerende reizen van mensen. Maar in de zoekbalk kun je zelf ook zoeken naar reizen van andere mensen naar een bepaalde bestemming.

Daarbij is het zelf ook leuk om je eigen vrienden en familie op hun reis te volgen. Zo weet jij ook wat zij in hun leven meemaken en blijf je van elkaar op de hoogte.

 

De voordelen van Polarsteps

Polarsteps heeft verschillende voordelen voor jou en voor je naasten. Hieronder staan alle voordelen nog een keer op een rijtje.

  • Je kunt een reisdagboek bijhouden met een route, foto’s en tekst. Hierdoor leg je je herinneringen voor eeuwig vast.
  • Je kunt altijd bij je Polarsteps, dus je kunt altijd weer terugkijken wat je gedaan hebt.
  • Je familie en vrienden kunnen je reis volgen en weten precies waar je bent en wat je gedaan hebt.
  • Je kunt ook andere mensen volgen op hun reis. Zo kun je je vrienden volgen of zelf reisinspiratie opdoen.

 

Gebruik jij al Polarsteps?